Madame Mallory şi micul bucătar indian – Richard C. Morais

26-387291-Coperta_fataBestseller internaţional, apărut în peste 30 de ţări, acum un film de succes, având titlul Război în bucătărie (2014), cu Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal şi Charlotte Le Bon, în regia lui Lasse Hallström, printre producători numărându-se Steven Spielberg şi Oprah Winfrey.

Richard C. Morais un autor al unuia dintre cele mai frumoase romane în care regăsim dragostea familială cât și pasiunea pentru arta culinară. O carte scrisă de dragul și în omagiul adus unui fost producător de filme Ismail Merchant prieten cu autorul, care-și dorea nespus de mult să realizeze un film după o operă literară în care să înbine dragostea sa pentru film și gastronomia indiană. Povestea romanului descrie cu migală tehnicile din bucătăria unui renumit chef al Parisului cu tot parcursul și nenorocirile drumului acestuia până la o carieră spectaculoasă.

Hassan este micuțul bucătar indian ce a copilărit printre ingredientele indiene și care cunoaște din păcate, de la o vârstă fragedă că lumea nu este așa cum o știe el și că există oameni care urăsc fără motiv. Trăind în India pe cei 160 de ari cumpărați de bunicul său, pământ ce delimita clar linia periculoasă a mahalalei și a clasei înstărite, sunt nevoiți să vândă tot și să plece spre Europa, prima escală fiind la Londra pentru câțiva ani și mai apoi stabilindu-se într-o frumoasă regiune muntoasă a Franței, unde printre faze haioase face cunostință cu Madam Mallory proprietara a unui restaurant select, de peste drum din inima munților francezi cu numele de ”Salcia plângătoare”.

O carte după care s-a realizat un lungmetraj la fel de interesant, care invită cititorul sau spectatorul să descopere  spectaculoasa bucătăria indiană cât și cea franțuzească cu toate aromele și delicatesele sale. O carte despre un drum către succes întrerupt uneori de nenorociri care nu vin niciodată singure…

O poveste fascinantă ce te introduce imediat în minunata lume a ingredientelor și a gustărilor indiene ce te plimbă mai apoi în bucătăria stilului rafinat franțuzesc și al încăpățânării desăvârșite a personajelor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cărți, Film, recomandari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s