Shahrnush Parsipur – Femei fără bărbați

26-394414-Coperta_fataO carte care lasă cei mai bun spre final și care îi aduce la cunoștință cititorului dramele unor femei din Iran. Autoarei Shahrnush Parsipur scrie cartea ”Femei fără bărbați” sub formă de protest față de asuprirea femeilor, însă cartea este interzisă de cenzura țării natale dar mult apreciată pe alte continente precum America sau Europa.

Cu o împletire formidabilă de basm cartea m-a purtat pe tărâmul iranian, undeva în apropierea Teheranului descoperind astfel o casă cu grădină, râu și iaz unde locuiesc laolaltă cinci femei a căror nefericire este descrisă pe tot parcursul cărții pentru fiecare în parte.

O poveste despre femei în a căror căsnicie li se par că zilele sunt lungi, nopțile la fel și singura lor bucurie e plecarea soțului de acasă. O carte despre reînvieri și puterea de a citii gânduri, despre femei care văd bărbații fără capete, despre femei însărcinate care devin transparente precum cristalul și femei puternice care cu ajutorul poeziei vor să ajungă în Parlament.

Acest articol a fost publicat în Cărți, recomandari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s